De afgelopen 12 maanden heeft ekz benelux in de gevangenis gezeten… Niet omdat we het criminele pad zijn opgegaan, maar wel om een bijzonder project uit te voeren. We hebben namelijk de kans gekregen om verschillende gevangenisbibliotheken te voorzien van zelfuitleenoplossingen, wat een voor ons onbekend domein was. Gelukkig zijn onze engineers ook weer vrijgelaten van achter de tralies!
De mogelijkheden van ekz Selfcheck
Dit project in gevangenisbibliotheken toont duidelijk de veelzijdigheid van onze producten aan. Ook benadrukt het onze inzet voor het toegankelijk maken van informatie, kennis en ontspanning voor elke gemeenschap, ook achter de tralies.
Bij ekz benelux beschikken we over een scala aan selfcheck oplossingen, die perfect kunnen afgestemd worden op elke bibliotheekomgeving. Ons assortiment bestaat uit:
- Selfcheck Column: Een robuuste, vrijstaande unit, ideaal voor locaties met beperkte ruimte. Optioneel uit te voeren met zowel cash- als digitale betaaloplossingen.
- Selfcheck Compact: Een compacte oplossing die gemakkelijk kan worden geïntegreerd in bestaande balies of werkplekken.
- Selfcheck Desktop: Een desktop oplossing voor bibliotheken die een naadloze integratie met bestaande systemen vereisen.
- Losse componenten: Voor bibliotheken die hun huidige systemen willen upgraden of aanpassen. Ook geschikt om in te bouwen in op maat gemaakt meubilair.
Deze producten zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak, duurzaamheid en veiligheid. Dit zijn belangrijke vereisten voor elke bibliotheek, en in het bijzonder voor gevangenisbibliotheken.
De impact van ekz Selfcheck oplossingen
Toen we dit project in gevangenisbibliotheken aangingen, wisten we dat de zelfuitleensystemen van ekz aan een uitdaging werden onderworpen. Een gevangenisbibliotheek is immers geen gewone omgeving, maar komt met z’n eigen specifieke kenmerken.
Toch hebben onze zelfuitleenoplossingen de test met glans doorstaan en is gebleken dat ze niet alleen een efficiënter uitleenproces bieden, maar dat ze ook de zelfstandigheid en privacy van de gebruikers bevorderen. Dankzij onze technologieën kunnen gedetineerden zelfstandig toegang krijgen tot educatieve materialen en ontspanning, wat een positieve invloed heeft op hun welzijn en re-integratieproces.
Gevangenisbibliotheken in België
We brachten onze zelfuitleenoplossingen naar verschillende locaties in België, waaronder twee faciliteiten in Leuven, de gevangenis in Turnhout, Brugge, Wortel, Merksplas, Hoogstraten, Oudenaarde, Beveren en Dendermonde. De impact was al snel merkbaar: niet alleen werd de toegang tot boeken en andere materialen voor gedetineerden verbeterd, maar ook de veiligheid en efficiëntie van de bibliotheekservice werden aanzienlijk verhoogd.
We zijn trots dat we met onze technologieën en diensten een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het leven in de gevangenis. En het bevestigt onze filosofie dat toegang tot informatie en literatuur een universeel recht is, ongeacht de situatie of locatie.
Toekomstige plannen voor zelfuitleenoplossingen
De succesvolle implementatie van onze Selfcheck technologie in gevangenisbibliotheken is slechts het begin. Bij ekz benelux zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze producten en diensten te verbeteren en aan te passen aan de unieke behoeften van elke gemeenschap.
Ben je werkzaam in een bibliotheek of educatieve instelling en nieuwsgierig hoe de zelfuitleenoplossingen van ekz benelux de dienstverlening in je organisatie kunnen verbeteren? We nodigen je uit om contact op te nemen voor meer informatie. Samen verkennen we hoe onze systemen kunnen bijdragen aan de vlotte toegang tot informatie en literatuur, waarbij we geen enkele gemeenschap uitsluiten.
Toegankelijke informatie voor een inclusieve wereld
De inzet van ekz benelux reikt verder dan de muren van traditionele bibliotheken en universiteiten, het strekt zich uit tot plaatsen waar de behoefte aan toegankelijke informatie en ontspanning misschien wel het grootst is.
Wanneer gedetineerden toegang hebben tot educatieve en verrijkende literatuur achter de tralies, draagt dit aanzienlijk bij aan hun welzijn. Ze kunnen nieuwe kennis opdoen of hun vaardigheden verder ontwikkelen, wat ongetwijfeld een positieve invloed heeft op hun leven na hun gevangenisstraf. Samen kunnen we een wereld creëren waarin iedereen, ongeacht hun situatie, toegang heeft tot de kracht van kennis.